Redactie en correctie voor een overtuigend manuscript

Superknap dat het je gelukt is, je eigen boek is af! Het enige wat nog aan je knaagt, is of het boek wel goed leesbaar is. Of er geen d/t-fouten of andere grammaticale missers in voorkomen. Zonder die extra controle durf je het eigenlijk niet naar een uitgever te sturen... Inmiddels kun je je boek waarschijnlijk drómen en eventuele fouten zie je gewoon niet meer. Je weet misschien ook niet zo goed waar je op moet letten. Je wil dat jouw verhaal goed leesbaar is en helemaal tot z'n recht komt.

Ik zie, ik zie, wat jij misschien niet ziet.

Met frisse en professionele ogen lees ik je manuscript woord voor woord en haal ik je het werk én de zorgen uit handen. Ik kijk naar spelfouten, typfouten, grammaticale fouten, zinsopbouw, interpunctie en nog veel meer.  Met een redactie- of correctieronde door een ervaren redacteur (en fervent lezer!) weet je zeker dat je een kloppend manuscript aanlevert dat overtuigend en lekker leest.  Geen zorgen meer over de leesbaarheid en straks de zekerheid dat je een kwalitatief goed verhaal in handen hebt. 

Correctie voor uitgeverijen

Ook voor uitgeverijen corrigeer en redigeer ik met liefde en plezier manuscripten. Mijn voorkeur ligt bij (historische) romans, en feelgood. Het tarief is in overleg met de uitgeverij. Scroll op deze pagina naar beneden om te zien welke boeken ik heb geredigeerd!

Klanten over mijn werk

'Roos weet zich met een vanzelfsprekendheid te verplaatsen in de lezer van de tekst. Ze heeft me enorm geholpen om mijn vakjargon om te buigen naar toegankelijke en activerende tekst.'

Jozien Wijnakker

Exact waar ik naar zocht Roos, thanks! 

Jeffrey Plaggenburg

'Ik schrik nog van hoeveel punten je hebt gevonden. Ik ben blij dat we jou ernaar hebben laten kijken!'

Patrick Boggan

Wat houdt redactie en correctie in?

Er is een verschil tussen redactie en correctie. Bij redactie kijk ik niet alleen naar spelling, maar ook naar logische zinsopbouw, inconsistenties, dingen die niet helemaal duidelijk zijn en meer. Die zet ik dan vaak als opmerking in de kantlijn, want ik ga natuurlijk niet in jouw verhaal rommelen. Voor een volledige redactieronde heb ik meestal drie weken nodig. 
Redactie: 8 euro /1000 woorden

 

Als je alleen een correctieronde wil, concentreer ik me vooral op spelfouten, typfouten, grammatica en interpunctie. Aan een correctieronde werk ik doorgaans twee weken. 
Correctie: 7 euro / 1000 woorden

 

Ik corrigeer je manuscript in Word of PDF, je hoeft de wijzigingen dan alleen nog maar goed te keuren of te verwerken. 

Dit ben ik

Mijn liefde voor taal was er altijd al, maar is gegroeid tijdens mijn functie als webredacteur en door het lezen van al die romans... Om mijn vaardigheden te perfectioneren, heb ik  de masterclass Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen en de cursus Kinderboekencorrector van Mirjam Hoekstra met succes afgerond. Ik werk inmiddels voor meerdere uitgeverijen als freelance corrector.

 

Historische romans | romans | young adult | feelgood | chicklit | jeugdboeken

Een greep uit de boeken die ik heb gecorrigeerd

Twijfel je nog?

Dat snap ik. Het is ook niet niks, je boek is af en nu gaat het pas echt beginnen: uitbrengen! Het is een heel proces. Maar wat een fijn gevoel zal het zijn als je manuscript van voor tot achter is gecheckt zodat je het eindelijk naar de uitgevers kan sturen of het zelf kunt publiceren? Je bent niet voor niks ooit aan dit boek begonnen...