Bij hoge nood: gratis stockbeeld

Je ziet vaak meteen of een afbeelding in een nieuwsbrief of social media post nep is of echt. Maar dat hoeft niet per se een probleem te zijn. Zolang de foto zoveel mogelijk in lijn is met je eigen verhaal en huisstijl en je ze niet te vaak inzet, zal de marketingpolitie je niet op de hielen zitten.

Natuurlijk probeer ik in mijn communicatie zo authentiek mogelijk te zijn en eigen beelden te gebruiken, maar zo nu en dan is het gewoon fijn als je je verhaal kunt ondersteunen met een goede stockfoto.  Hierbij dus enkele websites die ik regelmatig gebruik voor mooie stockbeelden!

https://pixabay.com/nl/

Op deze website vind je meer dan 1, 7 miljoen gratis kwaliteitsbeelden, gedeeld door genereuze fotografen en vormgevers.. Via deze link kun je in het Nederlands zoeken naar de mooiste foto's of grafische beelden. Het is ook handig dat je bijvoorbeeld kunt aangeven of je een illustratie zoekt of een horizontaal of verticaal beeld. Klik op het beeld van je keuze en download!

 

https://www.pexels.com

Op Pexels vind je ook ontzettend veel mooie beelden, gratis en voor niets. Hier geen mogelijkheid om je zoekopdracht verder te specificeren, maar wel handig bij deze website is dat hij gerelateerde zoekwoorden genereert, die wellicht ook de resultaten geven die je zoekt. Onderaan de website kun je instellen welke taal je wil gebruiken bij het zoeken. 


«   »