Vertalen & corrigeren voor uitgeverijen 

Naast schrijven is het corrigeren van manuscripten mijn grote passie. Ik heb veel ervaring met het corrigeren van commerciële teksten en in 2020 heb ik de masterclass Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen en de cursus Kinderboekencorrector van Mirjam Hoekstra met succes afgerond, waarmee ik in staat ben om manuscripten tot in de puntjes te corrigeren. Daarbij kijk ik naar spelfouten, grammatica, zinsconstructies, terugkeer van dezelfde woorden, interpunctie, stijlfouten en andere taalkundige aspecten. Ik werk inmiddels voor meerdere uitgeverijen als corrector en corrigeer het liefst romans.

De volgende boeken heb ik inmiddels mogen corrigeren in opdracht van uitgeverijen:

 

Ook vertaal ik graag boeken van het Engels naar het Nederlands. Ik ben me ervan bewust dat er meer bij komt kijken dan alleen vertalen. Het gaat om de gehele sfeer van het boek, over de tone of voice en het overbrengen van het verhaal. Ik puzzel dan ook net zo lang tot ik zeker weet dat er een lekker vlot Nederlands verhaal ontstaat. 

Deze boeken heb ik mogen vertalen in opdracht van uitgeverijen:

Eindredactie & correctie voor self-pubbers

Het is zover, je manuscript is af! Supergoed dat het je gelukt is. Zoals je vast wel zult begrijpen, heeft een foutloos manuscript veel meer kans van slagen. Of je het nu zelf uitgeeft of het naar een uitgeverij stuurt. Daarom is het goed om je manuscript te laten controleren op foutjes. Kleine dingen waar je zelf overheen gelezen hebt of die je simpelweg gemist hebt. Ik kijk met een frisse blik naar je manuscript en check het woord voor woord, zodat je straks een foutloos manuscript hebt dat klaar is om gedrukt te worden. Het tarief voor correctie van een manuscript voor self-pubbers is  7,50 per 1000 woorden. De correcties kunnen zowel op papier als digitaal gedaan worden, wat jij het fijnst vindt!

De volgende boeken heb ik inmiddels mogen corrigeren in opdracht van self-pubbers: